TOP WERKGEVER: Cavero

Locatie:

Rijswijk

Cavero is ervan overtuigd dat leuke, gemotiveerde collega’s het succes van hun organisatie bepalen. Caverianen zijn specialisten die er gezamenlijk voor zorgen dat Cavero dé meest verschillige IT consultancy van Nederland is. Daarbij beschouwen ze een aantal zaken als vanzelfsprekend, die, zo hebben ze gemerkt, Cavero nu juist verschillig maakt.


De collega's centraal

Bovenal gaat het Cavero erom dat jij ‘s ochtends juichend uit bed springt om aan de slag te gaan. Ze voeren daarom een permanente dialoog, zodat ze jouw specifieke behoeften en ambities kunnen vertalen in gepersonaliseerde arbeidsvoorwaarden en opdrachten. Maatwerk dus. Een mooi voorbeeld van het maatwerk dat ze leveren is de Cavero motor, waarmee een langgekoesterde wens van een collega in vervulling ging. Een greep uit hun oeuvre levert Cavero nog meer voorbeelden op zoals de Cavero “happy socks”, de Cavero stadsfiets, Cavero fruit voor de echte professional en het allerleukste voorbeeld, de Cavero personal branded babybadjas.

Blijvend leren en ontwikkelen is het motto. Naast ervaring zorgen vakgerichte opleidingen, trainingen en certificaten ervoor dat Caverianen koplopers blijven in hun vakgebied. Ook hier gaat het om maatwerk: wat heb je nodig om jouw idealen te verwezenlijken? Samen zorgen zij ervoor dat jij tot op de tanden gewapend bent.

Naast zorg voor de individuele mens, organiseren ze memorabele groepsactiviteiten. Ook daarin bieden ze een breed palet aan opties. Van grensverleggende sportieve evenementen tot hun legendarische hackaton, van kennisavonden tot vrijheid-blijheid-avonden in bijvoorbeeld het gamemuseum of op het strand. In alle gevallen hoort daar lekker eten en drinken bij. Ze vinden het belangrijk dat een ieder geniet van de successen die ze samen bereiken, ieder op zijn eigen manier.

Wat niet?
Ze hebben geen in Tesla rijdende managers met bijpassende trui en overhemd.

Cavero is zeker niet perfect en maakt ook gewoon fouten maar ze komen wel tot resultaat. Als ze er niet het volste vertrouwen in hebben dat ze hun tijd nuttig besteden aan een project dan durven ze ook echt 'nee' te zeggen.

Ze groeien niet om het groeien, gaan niet naar de beurs en worden niet bestuurd vanaf een excelsheet. Als ze een afspraak maken staat hij ook.

Hoe kan dat nou?
Denk je dat je weer in een of ander leeg marketing verhaal bent beland? Geef ze de kans om twee principes aan te stippen die maken dat ze hun woorden waarmaken: 
1. Cavero, nu ruim 40 man sterk, zal nooit groter worden dan 70 collega’s. 

Ze willen een organisatie zijn die klein genoeg is om het menselijk-sociale aspect te kunnen benadrukken. Dit uit zich bijvoorbeeld in zoiets elementairs als collega’s die elkaar nog bij naam kennen. Tegelijkertijd willen ze groot genoeg zijn om de meest complexe uitdagingen tot een goed einde te brengen. Zo hebben ze software gebouwd die helikopterpiloten sneller in staat stelt om hun militaire helikopters op schepen te laten landen. Vanuit de O365 competentie helpen zij 43.000 man met de transitie naar Windows 10 en Office365. Ze bouwen kassasoftware en hebben een fantastisch IoT project met veel ruimte voor experimenten.

2. Cavero opereert totaal onafhankelijk van klant, markt, partner of vendor. Weliswaar zetten ze in op bepaalde specialisaties (lees methodologie en competenties), maar de voorwaarden waaronder ze met hen samenwerken worden in overleg met de collega’s bepaald. Niemand bij Cavero zal jou ooit dwingen tot iets dat je niet wilt, sterker nog, dat gedrag accepteren ze niet in hun organisatie. Reveille!

Methodologie en competenties
Ze hebben de neiging om lang en enthousiast over zichzelf praten. Er valt dan ook veel te vieren en ze zijn echt trots op wat ze bereiken. Tegelijkertijd vragen ze zich af, waarom je na het lezen van het materiaal hierboven nog altijd geen contact met hun hebt gezocht?!

Weet in ieder geval dat ze werken vanuit de Agile/Scrum-filosofie. Ze hebben uitdagingen beschikbaar voor Business Analisten, Software Developers, Testers en Adoptie consultants. Dit maakt het mogelijk dat teams van collega’s gezamenlijk opdrachten kunnen invullen en er veel ruimte is voor verbreding en verdieping.

Qua technologie zetten ze in op Java, .Net, Office 365 en een keur aan tooling die geautomatiseerd testen mogelijk maakt. Wat hen betreft vormen deze varianten de logische keuze voor de realisatie van nieuwe toepassingen en het samenwerken in, bij en met klanten.

Toekomstperspectief - De Loods
Om hun verschilligheid nog beter te duiden en als laatste toonbeeld van het gezamenlijk succes betrekken ze binnenkort hun nieuwe werklocatie. Het heet ‘De Loods’ en wordt dé hotspot voor de echte kenniswerker van nu en de toekomst. Kom erbij, kom erbij!

Ze kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Cavero. Gun Cavero een uurtje van je tijd, kom op zijn minst een bak koffie drinken, lunch een keer mee, sluit aan op een van de borrels. Kan allemaal.

Je verdient wat je waard bent en bent goed opgeleid. Maar dat spreekt voor zich.

Reageer hier!

 

Recente vacatures:

 

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op:

Shortlist

Nog geen vacatures op de shortlist