Harmony Group

Over Harmony Group

Harmony zorgt voor een vlotte transformatie naar een digitale organisatie. De kiem voor Harmony werd gelegd in 1994 door Koen Mercken, hij was als zelfstandig consultant in de Nederlandse financiële sector actief. Koen is vandaag de dag nog altijd Managing Director, maar dat wil niet zeggen dat wij zelf geen veranderingen hebben ondergaan. In 2000 stapte de Nederlandse medevennoot, Henri van Hoek, aan boord om van Harmony een mooi bedrijf te maken. In 2018 stapte ook Maarten Bruyneel in als medevennoot. Harmony groeit dan ook als kool, de afgelopen 3 jaren verdubbelde de omzet en de “10 miljoen euro” ambitie ligt dan ook binnen handbereik.

Harmony kan nu referenties voorleggen in een waaier van sectoren en bedrijven, gaande van de non-profit en de overheid tot de financiële sector en de industrie. Harmony staat vandaag voor een nieuwe kwantumsprong in zijn evolutie, een voortdurend veranderingsproces dat leidt tot meer en meer groei.

Vacatures bij Harmony Group

Kernwaarden van Harmony

Transparantie, betrokkenheid, creativiteit en – als vanzelfsprekend – ondernemerschap: dat zijn de vier pijlers waarop Harmony bouwt. Vasthouden aan deze kernwaarden is echt een voorwaarde voor geslaagd change management, hoe divers dat ook kan zijn. Harmony bouwt samen met klanten aan de transformatie van hun organisatie.

Werken bij Harmony Group

Werken bij Harmony

Harmony is als referentie in changemanagement per definitie zeer mensgericht. Overal waar ze opereren, is het van cruciaal belang om via samenwerking en open communicatie dingen in beweging te krijgen. Jij maakt daar deel van uit en krijgt dus volledige transparantie in werkwijze, afspraken met de klant, targets en in het uiteindelijke resultaat. Goede afspraken maken goede vrienden.

Binnen Harmony vorm je een team met collega’s uit de verschillende geledingen van het bedrijf. Het zit in onze genen om tijd te maken voor elkaar en voor de klant. Zo komt tijdens de “Harmony dag” het hele bedrijf, dus alle medewerkers van de verschillende kantoren, elk half jaar een keer bij elkaar. De personeelsvereniging organiseert bovendien regelmatig activiteiten met partner en kinderen.

Je krijgt alle faciliteiten als professional: auto, laptop, gsm zijn basisbenodigdheden. Goede arbeidsvoorwaarden en bijkomende verzekering zijn vanzelfsprekend. Sommige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals budget of werktijden, kun je zelf mee invullen.

Harmony kan ook voor jou dé springplank zijn. Je carrièrepad bepaal je in grote mate zelf met je talent en voorkeuren. Er zijn ruime mogelijkheden voor een opleiding op maat.

 

Recente vacatures:

 

Meer weten?

Je kunt ons bellen: 050 - 2101001

...of neem contact op:

Shortlist

Nog geen vacatures op de shortlist